Mi-am pus Ubuntu 10.04 LTS

Dupa ce am vazut lansata versiunea 10.04 m-am hotarat sa-mi pun Ubuntu pe calculator. Bineinteles langa Windows 7. Lucreaza impreuna foarte frumos. Placut este faptul ca poti instala Ubuntu direct din Windows, dupa care iti permite sa bootezi cu amandoua sistemele. Iar daca te saturi de el, pur si simplu poti sa il dezinstalezi din Windows.
Eram curios de efectele din pachetul Compiz. Intr-adevar sunt uimitoare. Concureaza destul de bine cu Windows 7 la capitolul grafica/stil.
Prima data am instalat Ubuntu 9.10 si apoi am facut upgrade care 10.04. Foarte draguta a fost instalarea in 30 – 40 de minute (la upgrade). ;)) Pentru un utilizator de rand este un sistem de operare mai mult decat perfect. Pentru gameri insa, nu prea este. ;))
Ce-am observat este ca in Ubuntu tastei cu iconita de la “Windows” i se spune “Super”. M-am gandit si m-am razgandit pana mi-am dat seama de tasta. :))
Sunt multumit de cum lucreaza Mozilla Firefox pe Linux, de asemenea imi place si Google Chrome, ca browsere web.
Pentru player video folosesc VLC player pe care il folosesc si pe Windows. Pentru muzica folosesc Rhithmbox Music Player care vine instalat odata cu Ubuntu.
Imi place sa ma uit prin Ubuntu Software Center sa caut tot felul de aplicatii dragute si biblioteci pentru dezvoltarea aplicatiilor.
Code::Blocks IDE impreuna cu GCC pentru programare C/C++ si Bluefish Editor pentru programare web. Pana acum totul decurge perfect si minunat. 🙂
Am postat 3 screenshot-uri pe pagina de Facebook.

Ubuntu 10.04

Leave a Comment.