Vaccinarea împotriva gripei porcine

Subiectul ăsta a început să ia amploare. S-a pus accent mai mult după moartea actorului Toni Tecuceanu, defapt astfel a fost stârnită isteria vaccinării împotriva virusului AH1N1. Ce mi se pare ciudat este faptul că apar tot felul de cazuri care pun în dezbatere efectele secundare ale vaccinului. Dozele din cabinetele medicilor de familie nu au fost consumate nici pe jumatate din numărul lor pe când dozele din centrele de vaccinare s-au epuizat deja. Probabil că aţi văzut cozile nesfârşite de oameni stând la uşa centrelor de vaccinare unde doamnele asistente fac “muncă patriotică”. Şi de observat este faptul că cei mai mulţi sunt vârstnici. Ideea este că dacă refuzi vaccinul vei plati tratamentul în caz de boală.
Deşi am văzut că tot mai multă lume merge să se vaccineze, în momentul de faţă nu am de gând să merg să mă vaccinez. Voi v-aţi vaccinat?

7 Comments

 1. Dar ştii defapt ce este acest vaccin?
  Acest vaccin este la fel cu vaccinul antigripal obişnuit, singura diferentă fiind că vaccinul contra gripei porcine a fost imbunătăţit cu câteva substanţe chimice….Oricum, nici eu nu am vrut să mă vaccinez deoarece sunt dubii in privinţa celui antigripal obişnuit, dar al celui contra virusului gripal AH1N1…:)

 2. Eu nu m-am vaccinat si probabil nici nu o sa ma vaccinez. Motivul? S-au facut foarte putine teste inainte de scoaterea pe piata a acestui vaccin si a fost facut in mare graba.
  Se stie ca exista ceva reactii adverse pe termen lung chiar si la vaccinurile indelung testate, dar la acesta?


 3. Cucu Ionel:

  Vaccinul produs de Institutul Cantacuzino contine mercur, ce poate provoca boli grave, ca scleroza si artrita reumatoida.

  Mercurul folosit este in cantitati extraordinar de mici si el provine de fapt dintr-un stabilizator folosit in mod constant in vaccinurile de aproape orice tip… Ar fi nevoie de peste 10 mii de doze de vaccin ca acesta sa puna probleme reale sanatatii.

  Sunt destule argumente si impotrva “teoriei conspiratiei” sau de instaurare a noii ordini mondiale prin imputinarea populatiei. Doar ca ele nu sunt facute atat de cunoscute si trebuie cautate. Adevarul este, ca si in certurile conjugale, probabil undeva la mijloc. 🙂

 4. Totul e ok cat timp avem liberatatea de a alege daca vrem sau nu sa facem vaccinul.
  Eu de exemplu am ales sa nu …

Leave a Comment.